+10 344 123 64 77

17 Nisan 2015 Cuma

14.04.2015 - 11:39 | Son Güncelleme: 14.04.2015-11:40 Milliyet.com.tr » Teknoloji » Haber Xbox One, Bundan Böyle Daha Az Güç Tüketecek! Birkaç hafta önce, Natural ResourcesDefenceCouncil (Doğal Kaynakları Savunma Konseyi, NRDC) Microsoft’un oyun konsolu Xbox One’ın “Instant-On” özelliğine ve bu özelliğin tüketiciye harcattığı ekstra elektriğe dikkat çekmişti.

Xbox One, Bundan Böyle Daha Az Güç Tüketecek!


Görülen o ki Microsoft, bu konuyu ciddiye almış ve gerekli adımları yerine getirmeye başlamış. PekiMicrosoft’un attığı bu adım ne?
Öncelikle “Instant-On”‘un ne olduğunu anlatalım: Bu, Xbox One kapalıyken (ya da beklemedeyken diyelim), güncellemeleri yapmasını ve “Xbox On!” komutuyla konsolun açılmasını sağlıyor. O nedenle bu mod, cihaz uykudayken bile hatırı sayılır bir güç tüketmesine neden oluyor Xbox’ın. NRDC, konuyla ilgili “Kapalı gibi görünse de, bu konumdaki Xbox One’lar aşırı güç harcıyor.” açıklamasında bulunmuştu geçtiğimiz ay.
Bu modu kapatmak, aslında mümkün. Bu özellik, konsolun ayarlarından kapatılabiliyor; peki o zaman Microsoft’un attığı adım ne? Şu: Xbox, artık kullanıcılara, konsolun ilk kurulumunda bu özelliğin kullanılıp kullanılmayacağını soruyor. Böylelikle, Instant-On konusunda kullanıcıların farkındalığı artırılmış oluyor. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Xbox One deneyimini bir adım daha öteye taşımak adına, bu tercihi kullanıcılar için daha görünebilir kılıyoruz. Instant-On modu, bize göre kullanıcıların Xbox deneyimini artıran bir şey; ancak onların, bu özelliği kapatma ve güç tüketimi konusunda bilgilenmeleri de bizim için önemli.”

0 yorum:

Yorum Gönder