+10 344 123 64 77

17 Nisan 2015 Cuma

Twitter atılan kullanıcıların yeni hesap oluşturmasını önlemek için telefon numaralarını takip edecek


Twitter atılan kullanıcıların yeni hesap oluşturmasını önlemek için telefon numaralarını takip edecek




Twitter geçtiğimiz aralık ayında kötü muamele ve tacizin bildirilmesi sürecini kolaylaştırmış, daha az girdiyle tacizin raporlanmasının önüne açmıştı. Kullanıcılara mobil cihazları aracılığıyla tacizi bildirme imkanı veren Twitter, sadece tacize uğrayanların değil, görgü tanıklarının da durumu raporlamasını mümkün kılmıştı. Aynı raporlama araçlarını taklit, kendine zarar verme ve kişisel bilgilerin uygunsuz paylaşımı konusunda da kullanmaya başlayan Twitter, üçüncü taraf servislere de kullanıcı sözleşmesinin ihlâlini hızlı biçimde bildirme imkanı sağladı.
Twitter CEO’su Costolo, gelecekte kötü muamele raporlama araçlarını geliştirecekleri taahhüdünde bulunmuş ve kullanıcıların kendilerine gelen cevaplarda trolleri ayıklamasını kolaylaştıracaklarını belirtmişti.
Kötü muamele ve tacize karşı savaşını yoğunlaştıran Twitter, kötü ün salan kullanıcılarını cezalandırmak için de daha sıkı çalışıyor. Şirketten yapılan açıklamada artık eskiye kıyasla beş kat fazla kullanıcı raporunun değerlendirildiği ve kötü muamele raporlarıyla ilgilenen destek ekibinin kapasitesinin üç katına çıkarıldığı ifade edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder