+10 344 123 64 77

17 Nisan 2015 Cuma

WhatsApp Web Sürümü Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web Sürümü Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?


WHATSAPP WEB SÜRÜMÜ BILGISAYARDA NASIL KULLANILIR?


Etiketler: WhatsApp
By: ZeKi Kendir →




WhatsApp uzun zamandır telefonlarda kullanılan ve oldukça fazla rağbet gören bir anlık mesajlaşma programıydı. Uzun zamandır aynı çizgide devam eden programdan yenilikler yapması bekleniyordu. En sonunda beklenen oldu ve WhatsApp bir yenlik haberi yaptı. Bu habere göre WhatsApp programı artık internet tarayıcısından da kullanılabilecekti. Programı artık internet tarayıcısı aracılığı ile de aktif olarak kullanabileceksiniz.


Bedava mesajlaşma ve anlık ileti programı olan WhatsApp şu an için sadece Google Chorme tarayıcısı ile uyumlu. Bu nedenle de sadece Google Chorme internet tarayıcısını kullananlar WhatsApp programının bu özelliğinden yararlanabilecek. Düşünüldüğünde zaten en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chorme olduğuna göre; bu durumda WhatsApp uygulamasının pek de kaybettiği bir olumsuz sonuç olmamaktadır.


WhatsApp programını internet tarayıcısı Google Chorme’dan kullanabilmek için; öncelikle Android, Windows Phone ya da BlackBerry telefonunuzdan https://web.whatsapp.com/ olan WhatsApp programının web uygulaması adresine giriyorsunuz. Ardından da yine bu cihazlarınızda bulunan WhatsApp programını açık konuma getirmeniz gerekiyor. Açtıktan sonra menü üzerinden WhatsApp Web yazan seçeneği işaretlemelisiniz. Ardından tarayıcınızda size özel olarak verilen bir kod belirecektir. Bu kodu alıp WhatsApp programına okutmanız gerekiyor. Bu kod sistemde QR code olarak geçer. Bu son adımı da yaptıktan sonra artık yeni güncelleme olan WhatsApp programının Web sürümünü kullanabileceksiniz.


WhatsApp konusunda bazı detayları unutmamak gerekir. WhatsApp programı İOS telefonlarda kullanılamıyor. Yani; İOS kullanıcıları bu yeni uygulamadan da yararlanamazlar. WhatsApp Web için Google Chorme tarayıcısından başka tarayıcı kullanamazsınız ve son olarak da bu uygulamadan faydalanabilmek için WhatsApp programının son sürümüne sahip olmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder